Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представиха фейслифта на Audi A8/S8

21 август 2013, 11:23 часа • 42139 прочитания

След няколко подгряващи тийзъра дойде и тазсутрешната церемония, при която бе представен флагманът на Audi.

Става въпрос за фейслифт, което означава – еволюция на дизайна. Виждаме ревизирани предна броня, решетка и капак на двигателя. Моделите с V8 двигател се предлагат със стандартните LED фарове, но клиентите могат да се бръкнат по-дълбоко и за Matrix LED фарове, които имат 25 отделни светодиода (на тяло), които могат да се включват/изключват по отделно в зависимост от условията. Audi представя и последователно светващите LED мигачи, които са с по 18 светодиода във фаровете и 24 светодиода в задните светлини.

Отзад впечатление правят новите LED стопове, „срязани“ по средата от хромирана лайсна, минаваща по цялата широчина на автомобила. Бронята също е модифицирана, а под нея виждаме два ромбоидни ауспуха (без S8). Дванадесет са екстериорните цвята (включително пет нови), а летите джанти са до 21-ви цолови размер.

Може и да е еволюция, което сме свикнали да виждаме от Audi, но не може да се отрече, че A8/S8 изглежда повече от впечатляващо както отвън, така и отвътре. Дори бих могъл да кажа, че тази еволюция изглежда доста смела на общия дизайнерски фон на моделната гама. Лично аз харесвам визията на флагмана и сега остава да видиме какво и кога BMW ще предложи за своята 7 Series.

В основата на двигателната гама застава 3.0 TFSI с 310 к.с. Над него застава V8 4.0 TFSI би-турбо с 435 к.с. Двата дизела са 3.0 TDI и 4.2 TDI, генериращи съответно 258 и 385 к.с. На върха на айсберга са A8 L W12 quattro със своя 6.3-литров двигател с 500 к.с.. С 20 к.с. повече (520) предлага S8 от своя 4.0 TFSI.

Audi A8 Hybrid разчита на литиево-йонна батерия, 2.0 TFSI и електрически мотор, за да предложи комбинирана мощност от 245 к.с. и 480 Нм въртящ момент.

 

Интериорът е трудно да се опише. Безброй копчета отпред, безброй възможности за настройване на индивидуалните кресла отзад, които могата да масажират задните ви части при необходимост. Имаме Bang & Olufsen аудио система, а отзад – DVD плеър, два екрана и Bluetooth телефони. Лукс в изобилие. Инженерите са актуализирали и много от системите за активна безопасност: активен асистент за поддържане лентата на движение, head-up дисплей и асистент за нощно виждане.

Продажбите на фейслифта на А8 стартират през ноември в Германия, като базовата цена там ще стартира от 74 500 евро.

 

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес