Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правят пет бройки AMG Vision Gran Turismo

06 декември 2013, 10:14 часа • 56745 прочитания

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, създаден за дигиталната атака на Gran Turismo 6, ще бъде направен в ограничена серия от 5 бройки, като едната вече е продадена.

С производството ще се заеме каросерийна компания, която ще използва като основа SLS AMG GT. Това означава, че екстревагантното творение няма да е 100-процентова серийна версия на невероятната концепция. Твърдението обаче е, че компанията ще направи 1:1 карбоново купе като на дигиталния бегач, като с това общата маса на автомобила ще бъде намалена с над 91 кг, а като база за това сравнение ползваме теглото на 2014 SLS AMG GT.

 

Поръчковото изпълнение на Vision Gran Turismo ще предложи специална ауспухова система и подвижен заден спойлер, докато интериорът ще е „леко модифициран“. Мощността ще се осигурява от същия V8 6,3-литров двигател, вграждан в SLS AMG GT. Мощността му е 591 к.с., които отиват към задните колела посредством AMG DCT Speedshift 7-степенна спортна трансмисия. Стандартният 2014 SLS AMG GT ускорява до 100 км/ч за 3,7 секунди, като очакванията са специалното каросерийно изпълнение да е с 0,1-0,2 сек по-бързо.

Само пет бройки ще бъдат произведени, като една вече е продадена. Две бройки ще останат в Европа, две са планувани за Близкия изток, а една за САЩ. Цената на творението ще е $1,5 млн. В Щатите SLS AMG GT се продава за 201 500 долара.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес