Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Потопете се в тайните на мега луксозния интериор на S-Class

10 април 2013, 13:29 часа • 36528 прочитания

Космически кораб. Това е вътрешността на W222, каквото е вътрешнофирменото обозначение на новата S-Class-а. И не случайно разбулването на лимузината започва именно от вътрешността й, тъй като там ще седят достатъчно богатите. И съм убеден, че този автомобил буквално ще издуха конкурентите си, когато се появи на пазара. Настоящата S-класа изгуби сериозни позиции от много по-новите си конкуренти, но след месеци нещата драстично ще се променят. Вижте защо. Autocar прави подробна разбивка на отделните елементи.

 

Табло

Всичко в интериора е дигитализирано, като за пръв път арматурното табло е доминирано от два, залапени един за друг 12,3-инчови TFT дисплея. Левият е за традиционните (но в дигитална форма) контролни уреди, докато десният е за аудио/мултимедия, навигация.

Волан

Двулъчият волан се появява за пръв път като дизайн при Mercedes и ще е уникален за S-Class. Той ще е подгряване, но по-интересното е, че с подгряване ще са и подлакътниците.

 

Климатик

Новата климатична система, наречена Thermotronic, изглежда идеално пригодена за супер замърсения въздух в китайските метрополиси. Два филтъра ще пречистват въздуха, докато йонизираща система ще филтрира въздуха в интериора от вируси и спори, като същевременно ще служи и като ароматизатор.

 

Панел на вратата

Единствената пластмаса, използвана в интериора, е вложена във вдлъбнатината под дръжките на вратите. Всичко друго е облицовано в скъпа дървесина, кожа и алиминий.

 

Отзад

Дългата база на S-Class ще се предлага с Executive индивидуални накланящи се кресла, чиято облегалка може да се свали до ътъл 43,5 градуса. Този пакет включва и Business задна централна конзола, в която може да се поставят две бутилки в индивидуални охлаждащи стойки. Поставките за чаши предлагат и подгряваща функция.

Безопасност

Тук ще изтъкнем само малки елемнти, за да стане ясно в какви детайли е мислено по отношение безопасността на пътниците. Един от тях са въздушните възглавници, монтирани в задните предпазни колани. Под седалките със силно накланящи се облегалки също са монтирани еърбегове, чиято цел е да предотвратят подплъзването на пътника под предпазния колан, ако се е излегнал удобно на мястото си и възникне инцидент.

Седалки

Предните седалки са с 20 кг по-леки спрямо тези от настоящия модел. Те имитират (с пакет Comfort) масащ с горещи камъни. Седалките на E-и S-Class се произвеждат от Mercedes. Седалките за E-Class предлагат 300 000 възможни спецификации, докато тези за S-Clаss - „значително повече“.

Аудио система

Топ аудио системата е на Burmester. Тя е с 24 високоговорителя, 1540 вата мощност и възможност за 3D настройки на звука.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес