Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подпалиха завод на Peugeot във Франция

13 февруари 2023, 10:32 часа • 1944 прочитания

Сериозен пожар избухна през уикенда в автомобилния завод Stellantis, разположен в Северна Франция. През нощта неизвестни лица са проникнали на територията на предприятието и подпалили склада за готова продукция.

Охраната на съоръжението е открила навлизането на чужди хора около 5 и половина сутринта в неделя, 12 февруари. Нападателите не са заловени, като не се знае какви са били мотивите им. Пресслужбата на компанията предполага, че палежът може да е бил опит да бъде прикрито друго престъпление.

В крайна сметка се оказва, че е запален склад с готова продукция, в който са се съхранявали чисто нови кросоувъри Peugeot 3008 и Peugeot 5008. Автомобилите току-що са слезли от поточната линия и е трябвало да бъдат изпратени в търговската мрежа на френската марка. При пожара са пострадали общо 52 автомобила, 42 от които са напълно унищожени.

Ситуацията се утежнява от факта, че колите са били паркирани под слънчеви панели, които бързо пламват и допринасят за разпространението на огъня, съобщава агенция “Франс прес”.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес