Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Pagani направи нова уникална Zonda

17 август 2016, 13:05 часа • 2088 прочитания

Компанията Pagani построи поредния си уникален автомобил на базата на модела си Zonda. Той е направен за колекционера на суперколи Майлсън Гуо, който сам се похвали с новата си придобивка, като пусна нейни снимки в социалната мрежа Instagram.

Специалната Zonda е получила добавка MG към името си, която всъщност представлява инициалите на новия собственик на машината. Суперколата е получила карбоново конструкция в син цвят, разширени предни калници, уникален преден сплитер, странични престилки, както и специално двойно антикрило.

Техническите данни на автомобила засега не се съобщават. Предполага се, че в основата на Zonda MG стои стандартният модел Zonda 760. Той е оборудван със 7,3-литров атвмосферен V12 двигател, производството на Mercedes-AMG. Моторът се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия или със секвенциална трансмисия със същия брой предавки.

Тази комбинация позволява на суперколата да ускорява от 0 до 100 кч/ч за 3 секунди. Максималната скорост е в рамките на 350 км/ч.

Автомобилната колекцията на Майлсън Гуо е доста впечатляваща. Тя включва бяло Ferrari LaFerrari, McLaren P1, подготвен от подразделението McLaren Special Operations (MSO), както и Koenigsegg Agera.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес