Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откритото Lamborghini Huracan получи 860 к.с.

03 август 2016, 14:50 часа • 1351 прочитания

Ателието за тунинг на автомобили Novitec Torado представи поредната си доработка на суперколата Lamborgini Huracan. Този път експертите от компанията са се захванали с откритата версия на модела – Spyder. В резултат на модернизацията на двигателя, мощността на роудстъра вече е 860 к.с.

Суперколата е получила допълнителни аеродинамични елементи от карбон, включващи преден спойлер, заден дифузьор, нови въздухозаборници и странични престилки. Преди да бъдат поставени на автомобила, всички елементи са били тествани в аеродинамичен тунел.

Роудстърът е оборудван с 5,2-литров V10 двигател с 2 механични компресора, както и нова изпускателна система от неръждаема стомана и никел. В резултат на доработката мощността на агрегата се е увеличила от 610 к.с. и 560 Нм на 860 к.с. и 960 Нм.

Динамичните характеристики на автомобила не се съобщават, но стандартното Lamborghini Huracan Spyder и без това е доста впечатляващо. То ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и развива максимална скорост от 324 км/ч.

Доработеният от Novitec Torado роудстър е получил предни 20-цолови и задни 21-цолови джанни с гуми Pirelli P Zero, както и регулируеми амортисьори. Клирънсът е намален с 35 мм в сравнение със стандартния модел. Все още от тунинг-компанията не разкриват каква е цената на техния проект.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес