Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още за новото BMW M5

05 октомври 2016, 11:20 часа • 2599 прочитания

Дебютът на новото поколение на BMW M5 ще дебютира в средата на 2017 г., съобщи пред журналисти шефът на М-подразделението на баварците Франсиск ван Мил пред журналисти по време на автосалона в Париж. Топ-мениджърът разкри някои от най-важните особености, на които ще разчита спортният седан.

„Новото BMW M5 ще трябва да може да върви и да се управлява по същия начин, както и сегашния модел, но с една голяма уговорка – той се нуждае от повече тяга и съответно ще бъде по-мощен”, обясни Ван Мил, без да уточнява параметри.

Предполага се, че под капака на автомобила ще бъде поставен сегашният туин-турбо V8 двигател, чиято мощност ще бъде увеличена от 560 на 610 к.с. Това не е никакъв проблем, тъй като при представената по-рано „прощална” версия на сегашното М5 моторът развиваше точно 600 к.с. В комбинация с преселективна роботизирана скоростна кутия този вариант ускорява от 0 до 100 кч/ч за 3,9 секунди.

Шефът на BMW M потвърди и слуховете, че следващото поколение на модела ще получи система за задвижване на четирите колела. Самата конструкция на автомобила обаче ще бъде от елекотени материали, като това ще позволи да се компенсира увеличението на теглото, което се налага заради използването на системата xDrive.

Самото BMW 5-Series вероятно ще бъде показано още на автосалона в Лос Анжелис през ноември. Ако това не стане, дебютът на бизнес-седана ще се състои на изложението в Детройт през януари. Вече се знае, че моделът ще получи система за автономно управление, която ще му позволи да се конкурира успешно с обявения за „най-умен” автомобил в този клас – Mercedes-Benz E-Class.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес