Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още една марка става изцяло електрическа през 2024 година

31 август 2021, 14:19 часа • 5077 прочитания

Френската марка DS Automobiles ще стане първият производител на изцяло електрически автомобили от концерна Stellantis. От 2024 компанията ще продава единствено модели на ток, като промяната ще стартира с електрическа версия на кросоувър DS 4, съобщиха от концерна.

Подробности за решението не се разкриват, но все пак беше уточнено, че „с премиерата на електрическия DS 4 ще стартира първия 100% електрически проект на Stellantis, основна роля в който ще играе новата платформа за автомобили със средни размери STLA Medium".

Вече е известно, че моделите на тази платформа ще бъдат с дължина между 4200 и 5000 мм. Те ще бъдат оборудвани с батерии к капацитет 87-104 кВт/ч, които ще осигуряват пробег с едно зареждане до 700 км.

„Автомобилната индустрия преживява промяна, чиято широчина и скорост са безпрецедентни. DS Automobiles очакваше подобно нещо и електрификацията е поставена в центъра на нашата стратегия", заяви изпълнителният директор на компанията Беатрис Фуше.

Тя допълни, че в DS са решили да ускоряват разработката на електромобили, за да създадат ново поколение коли на ток със забележителни качество на изработка и производителност. Според Фуше, планът за преминаване към електрически превозно средства все още се разработва, като ще бъде готов през 2024 година.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес