Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оригинална Cobra се продава за повече от 2 млн. долара

02 януари 2018, 12:20 часа • 3652 прочитания

Един от най-забележителните автомобили в историята – превърналата се в легенда 427 S/C Cobra, е изложен на търг и се очаква да бъде продадена за огромна сума. Машината има шаси № CSX 3040, като е най-добре запазеният екземпляр от целия тираж на модела. Досега тя е имала четирима собственици, които са се грижили старателно за нея.

Експертът по автомобили Cobra – Майк Маклъски, е провелил състоянието на колата и най-вече нейната автентичност. Той е категоричен, че автомобилът е перфектно състояние, а каросерията, двигателят, трансмисията и салонът са оригиналните.

Все пак се отбелязва, че 7,0-литровият V8 мотор, развиващ (както личи и от името) 427 к.с., e бил почистен по време на работите по възстановяването на колата. Електрическата система също е напълно нова, но като цяло тази 427 S/C Cobra разполага с отлично настроено шаси и остро кормилно управление.

Автомобилът е оборудван с изпускателна система и резервоар от състезатална кола, но е сертифициана за управление по обществени пътища. Организаторът на аукциона – къщата RM Sotheby's, планира да получи мегду 2,0 и 2,4 млн. за машината. Търгът ще се проведе на 18 януари.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес