Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel стартира продажбите на спортната Insignia

05 декември 2017, 10:10 часа • 3316 прочитания

Европейските дилъри на Opel вече приемат поръчки за спортните модификации на лифтбека и комбито Insignia. Модификациите да получи добавка GSi към названията си, като се отличават от стандартния модел по агресивните си брони, както и с възможността за поставяне на спортни седалки в салона.

Както лифтбекът Insignia Grand Sport GSi, така и комбито Sports Tourer GSi са достъпни с 2,0-литров бензинов турбомотор с 260 к.с. или с битурбо дизел с 210 к.с. Скоростната кутия за двата автомобила е 8-степенен автоматик, при който предавките могат да се сменят от волана. Задвижването при машините е към четирите колела.

Бензиновият лифтбек Insignia GSi ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди, а максималната му скорост – 250 км/ч. При комбито показателите са 7,5 секунди и 245 км/ч. Дизеловият вариант вдига 100 км/ч от място за 7,9 секунди (и при двете версии). Максималната скорост на Grand Sport е 233 км/ч, а на Sports Tourer - 231 км/ч.

Двата автомобила са оборудвани с адаптивни амортисьори FlexRide, гуми Michelin Pilot Sport 4 S, спирачки Brembo, четири режима на работа на управляващата электроника (Standard, Tour, Sport и Competition), както и алуминиеви спорти педали.

В Германии цената на лифтбека стартира от 45 595 евро, докато комбито Insignia GSi е малко по-скъпо – от 46 595 евро.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес