Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Одобриха проекта за наследник на легендата McLaren F1

15 ноември 2016, 12:20 часа • 1815 прочитания

Ръководството на McLaren е одобрило проект по разработката на наследник на легендарната суперкола F1. Това съобщава изданието Carbuzz, което се позовава на "един от основните клиенти" на британския производител. Според информацията, новият автомобил ще бъде изграден върху модернизираното шаси на модела P1, като към момента е известен с вътрешнофирменото обозначение hyper-GT.

Новата хиперкола ще получи редица стилистически решения от оригиналния McLaren P1, в това число отварящите се нагоре врати, както и разположения в средата на горната част на каросерията въздухозаборник. За автомобил е предвиден 3-местен салон, като при него шофьорската седалка ще бъде разположена в средата, а тези на пътниците вляво и в дясно зад нея.

Досега се твърдеше, че приемникът на McLaren F1 ще получи 3,8-литров туин-турбо V6 двигател, развиващ мощност от над 700 к.с. Според последните информации обаче хиперколата ще бъде с хибридна задвижваща система, в чиято основа ще бъде именно същият бензинов мотор. Очаква се мощността на силовия агрегат да надхвърли 800 к.с., което ще превърне машината в най-мощния модел на McLaren, произвеждан някога.

Новата хиперкола ще се предлага единствено във версия "купе" - пистова модификация, както и открит вариант Spyder не се предвиждат. С направата на автомобила ще се занимава подразделението McLaren Special Operations (MSO), като от модела ще бъдат произведени едва 106 бройки. Толкова бяха и оригиналните F1. Първите клиенти ще получат машините си през 2019 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес