Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият Volkswagen Golf – кросовър вместо кабриолет

28 октомври 2016, 09:45 часа • 3594 прочитания

Следващото поколение на Volkswagen Golf няма да се предлага в някои от обичайните за модела модификации. От гамата на Golf ще отпадне кабриолетът, но ще бъде включен нов кросовър, разкрива изданието Autocar, като се позовава на шефа на компанията Херберт Дийс.

В момента най-популярният модел в Европа е достъпен като хечбек, комби, всъдеходно комби – Alltrack, както и като подобен на комби ван – Sportsvan. Всички те са от новата генерация на Golf. Предлага се и кабрио, което обаче е на базата на по-старо поколение на автомобила.

Именно откритата версия ще бъде спряна от производство, а подобна съдба заплашва и Sportsvan. Вместо тях в гамата на Golf ще бъде включен малък кросовър, който ще се разположи под Tiguan. Той ще запази габаритите на донора си, като ще получи увеличен пътен просвет. Най-вероятно автомобилът няма да бъде оборудван със система 4х4 в базовата си версия, а тя ще се предлага само като опция.

Впрочем идеята за всъдеходен Golf не е чужда на Volkswagen. Второто поколение на модела се предлагаше във версия Country, която бе оборудвана със система 4х4 и предлагаше пътен просвет от 210 мм.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес