Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият SUV на BMW е готов за премиерата си

10 октомври 2017, 15:15 часа • 5674 прочитания

Премиерата на новия кросоувър на BMW – X2, ще се състои преди края на годината. Това съобщава изданието Motor1, чийто екип е заснел серийната версия на кросоувъра без никакъв камуфлаж. Най-вероятно автомобилът ще бъде показан по време на автосалона в Лос Анжелис през декември, но има и вероятност това да стане в Детройт през януари.

Новият автомобил на баварците ще се произвежда в завода в Регенсбург (Гер), където сега се сглобява BMW X1. На пазара новото X2 ще се конкурира с SUV-модели като Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport и Volvo XC60.

Дизайнът на BMW X2 напълно повтаря този на едноименния концептуален модел (на първата снимка), който беше показан по време на автосалона в Париж през миналата година. Единствената промяна ще бъде в оптиката и остъклението, което при серийната версия е увеличено с цел по-добър обзор за водача.

Автомобилът е изграден на платформата с предно предаване UKL. Тя стои в основата на най-малкия кросоувър на баварците X1, на моделите 2-Series Active Tourer и Grand Tourer, както и на новото поколение на MINI. Като опция за X2 ще се предлага и система за задвижване на четирите колела.

Машината ще получи 2,0-литрови дизелови турбомотори с обем 2,0 литра, развиващи 150, 190 и 230 к.с., като ще се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен автомат. Дизеловата гама ще бъде представена от 2,0-литров агрегат със 192 к.с. На по-късен етап ще има и версия на същия мотор, но с мощност 300 к.с.

.


 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес