Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новата Kia Ceed става хибрид

18 февруари 2018, 11:50 часа • 7873 прочитания

Корейският производител Kia има намерение частично да електрифицира новото поколение на най-популярния си модел Ceed. Той беше показан само преди дни, а в компанията вече работят и върху негова хибридна модификация. Тя ще бъде от типа „мек хибрид”, като ще разчита на стартер-генератор, зареждан от допълнителна 48-волтова мрежа, твърди Automotive News.

Изданието се позова на изпълнителния директор на компанията Майкъл Коул. Той допълва, че ще има и втора хибридна версия на Ceed, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. От думите на Коул става ясно, че в Kia не се предвижда направата на изцяло електрически вариант на автомобила.

Третото поколение на Ceed е изградено на нова платформа и има ново име. Досега моделът беше известен като Kia cee'd. Нов е и дизайнът му, но размерите не са се променили. Единствено размерът на багажника е увеличен с 15 литра и вече достига 395 литра.

Гамата двигатели на автомобила се състои от три бензинови мотора – атмосферен с обем 1,4 литра и мощност 100 к.с., негова турбоверсия със 140 к.с. и 1,0-литров турбомотор със 120 к.с. Дизелите са 1,6-литров, развиващ 115 и 136 к.с.

В Kia определят новият Ceed като най-технологичният модел в този клас, тъй като в оборудването му влизат адаптивен круиз-контрол, управление на част от системите с помощта на смартфон, безкабелно зарядно за различни устройства, аудиосистема JBL, мултимедия с 3 различни размера на екрана, система за следене на лентата на движение, система за наблюдение на „мъртвите” зони и асистент при паркиране.

Автомобилът ще се предлага поне в 4 версии, като освен стандартните хечбек и комби ще има и всъдеходен вариант, както и спортна модификация (лифтбек). Продажбите стартират през лятото, а хибридните версии ще излязат през 2019 г.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес