Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новата Kia cee’d ще стане и кросоувър

28 ноември 2017, 09:45 часа • 6128 прочитания

Следващото поколение на Kia cee’d ще се предлага в две напълно нови за модели версии – кросоувър и Shooting brake (спортно комби). Те ще се появят на пазара в края на 2018 г., съобщава изданието Autocar.

Всъдеходният cee'd ще се настани в моделната гама на компанията между компактния Stonic и по-големия Sportage. Той ще поучи същите двигатели, на които ще разчита и третото поколение на модела. Какво точно ще представлява машината, все още не е ясно. Най-веротно това ще бъде стандартен хечбек с допълнителна защита по каросерията и увеличен клирънс.

Що се кадае до серийния Shootimg brake, неговият предшественик беше показан по време на автосалона във Франкфурт тази есен. Концептуалният модел Proceed (на снимките) представлява автомобил с полегат покрив и 20-цолови джанти. Идеята е серийната му версия да се превърне в конкурент на комбито Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.

Очакванията за новото поколение Kia cee'd да дебютира по време на автосалона в Женева през март. Допълнителни две версии вероятно ще бъдат показани на по-късен етап.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес