Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Mercedes-Benz възражда аскетична G-Class

01 юни 2016, 11:59 часа • 4722 прочитания

Компанията Mercedes-Benz върна в производство вариант на всъдехода G-Class, наречен Professional. Тази модификация се произвеждаше до 2013 г., като бе направена в стила на военните версии на модела и бе позната с бедното си оборудване.

При повторното си връщане на конвейра „кубчето” е получило нов 3,0-литров дизелов мотор с 6 цилиндъра, развиващ 245 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Той е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия. При стария вариант Profesional бе оборудван отново с 3,0-литров дизел, но с по-малка мощност – 181 к.с

Освен това с 10 мм в сравнение със стандартния модел е увеличен пътният просвет – до 245 мм, което позволява преминаване на препятствие с дълбочина до 600 мм. Всъдеходните гуми на машината са с размер 265/70, като са поставени на 21-цолови джанти.

Салонът е максимално опростен, като отсъства мултимедийната система и са поставени по-евтини седалки. Като опции се предлагат стоманена предна броня с лебедка, багажник на покрива с допълнителна стълбичка, дървен под, специална защита на светлините, както и различни варианти за закрепване на багажа.

В Германия поръчки за Mercedes-Benz G 350 d Professional започват да се приемат от началото на този месец. Цената на автомобила е 79 900 евро.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес