Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Land Rover отдава почит на Defender с три специални версии

09 януари 2015, 14:49 часа • 44689 прочитания

Докато производството на сегашния модел Defender във Великобритания навлиза във финалната си фаза, Land Rover ще използва 2015 г., за да отдаде почит на своята глобална автомобилна емблема. Land Rover се върна на мястото, където започна всичко, за да стартира едногодишното честване на емблематичния Defender. Уникална еднокилометрова пясъчна рисунка на плажа Red Wharf Bay в Енгълси, Великобритания, отбеляза пускането на изключителното ограничено издание на три модела и началото на нова вълнуваща глава в историята на Defender.

 

За рисунката е използван автопарк от шест автомобила Land Rover, всеки от които е теглил земеделска брана с дължина 3,5 метра, за да нарисуват добре познатите контури на Defender в пясъка. Автомобилите, избрани за надпреварата с приливите на Енгълси чертаят еволюцията на Defender от представянето му през 1948 г. до наши дни.

Уникалното изображение отдава почит на момента през 1947 г., когато директорът на конструкторския отдел в Rover Морис Уилкс нарисувал за първи път контурите на оригиналния Land Rover в пясъка на Red Wharf Bay и предложил идеята на брат си Спенсър, изпълнителен директор на Rover.

 

Събитието отбеляза началото на серията чествания на Defender с три вълнуващи нови модела в ограничено издание, всеки от които отдава почит на различен елемент от уникалната история на Defender. Изданията Heritage, Adventure и Autobiography се задвижват от доказалия се многократно 2,2-литров дизелов двигател на Land Rover и вече могат да бъдат поръчани.

 

Всеки от трите нетърпеливо очаквани ограничени издания на модели Defender отдава почит на различен елемент от разнообразната функционалност на автомобила. Изключителното издание Autobiography обещава повече динамика, лукс и комфорт от всякога, благодарение на всеобхватния списък на оборудването си, своя уникален двуцветен екстериор, изцяло кожена тапицерия Windsor и увеличение на мощността от 122 к.с. на 150 к.с.

Изданието Heritage е вдъхновено от ранните модели на Land Rover и съчетава носталгични щрихи на дизайна със съвременни удобства. То ще се предлага на световния пазар и се отличава с неповторимия си цвят Grasmere Green и контрастиращо бял покрив. Моделът Heritage се разпознава и по своята радиаторна решетка и надписа HUE 166, напомнящ регистрационния номер на първия Land Rover преди старта на масовото производство, кръстен „Huey“. Той ще се появи по шоурумите през август.

Изданието Adventure също ще пристигне при дилърите през август. Моделът Adventure е предназначен за клиенти на Land Rover, които ценят откритите пространства и изповядват мотото на Defender „пътувай навсякъде, направи всичко“. Той е оборудван с допълнителен протектор под каросерията и гуми Goodyear MT/R, които да подсилят бездруго водещите в класа всъдеходни възможности на Defender. Уникални табелки и купе с кожена тапицерия се грижат изданието Adventure да се откроява от останалите модели Defender.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес