Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кросоувърът на Alfa Romeo срещу болид от Формула 1 (ВИДЕО)

21 февруари 2023, 13:42 часа • 2273 прочитания

Няколко дни след представянето на новия си болид във Формула 1- SF-23, Ferrari го пусна на пистата с цел заснемане на промоционални снимки и видео. За да може обаче екипът да се справи с тази задача, бяха използвани два кросоувъра Alfa Romeo Stelvio.

Този автомобил е смятан за един от най-фокусираните върху водача модели в своя сегмент, но както е случаят с всички производствени автомобили, той не се доближава до мощността и управлението на едноместен автомобил от Формула 1 . Както можете да видите във видеото по-долу, SUV-ът се движи безпроблемно, докато F1 върви възможно най-бавно, с някои светкавични маневри, целящи по-драматичен вид на получените кадри.

Видеото е качено в YouTube-канала Varryx показва нетрадиционната комбинация от превозни средства в действие. Червеното Stelvio по-скромно – версия Veloce, която се задвижва 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, произвеждащ 280 к.с.

От друга страна, автомобилът със скрита камера с монтиран на покрива кран и неотразяваща черна обвивка е базиран на фокусираната върху производителността модификация Quadrifoglio, която разчита на 2,9-литров би-турбо V6, произвеждащ 510 к.с. Никой от тях не може да се съревновава с чудовищната мощност на електрифицираното задвижване на болид от F1, но и двата кросоувъра се справят с тежестта на оборудването.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/od9ps7s_ZFw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Въпреки по-високия си център на тежестта, SUV е отличен вариант за превозни средства, от които трябва да се снима. Тези коли често настаняват фотографи в багажника и трябва да имат достатъчно място за камера и оператор в купето, който отговаря за звука. Единственият модел от Маранело, който отговаря на това, е Ferrari Purosangue, но високата му цена и ограничената наличност не го правят много подходящ за ролята.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес