Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красавец: обновеният Mercedes-Benz SL

16 ноември 2015, 10:17 часа • 12046 прочитания

Новият роудстър Mercedes-Benz SL ще бъде представен на автосалона в Лос Анджелис тази седмица, редом до фейслифта на GLS. Но за разлика от големия SUV, кабриолетът изглежда, че е останал по-дълго под скалпела на пластичните хирурзи.

Задницата на автомобила е останала по-леко засегната от козметичните промени, като тук се вижда само променена броня, през която се подават двете двойки ауспухови накрайници. Вижда се и по-дискретен спойлер, който вече е по-добре интегриран в капака на багажника. Светлините също са с нова графика, но общата форма е останала непроменена.

Резултатът е задна част, която е много по-модерна, макар дизайнерите да са използвали доста дискретен подход при оформянето й. Сега тя изглежда още по-спортно, особено в случая на AMG SL63 и SL65 версиите – както и трябва да бъде.

 

Отпред, дългият капак на двигателя вече е с по-агресивни прорези, докато радиаторната решетка е напълно променена. За разлика от други модели на Mercedes, тук не говорим само за броя на напречните лайсни или шарката на пчелната пита, а за самата конфигурация. Дизайнерите на Mercedes-Benz са избрали трапецовидна форма с много заоблени ъгли и по-голяма основа. Това приближава новия SL по-близо до оригиналния 300 SL (W194). Носталгично привързаните към миналото вероятно биха искали още по-голяма прилика, но в действителност SL (и особено Mercedes-AMG SL63 и SL65) сега приличат доста повече на AMG GT.

 

За да се постигне това, предницата е тотално променена, като виждаме също така нова броня, която сякаш изглежда разделена от горната част на колата заради бляскавата карбонова ивица (хромирана при SL65), която разделя визуално двете части.

 

Промените вътре са трудно забележими. Воланът е нов, но друго ново не може да се забележи при изключен двигател. Когато бъде включен, се вижда актуализираната COMAND система, която вади информацията върху дисплей, чийто размер е същия като на стария модел, но може да се предположи, че графиката и резолюцията вероятно са по-добри. Може да поздравим Mercedes, че не са „залепили“ дисплея като при другите си модели, а са го запазили в предишната конфигурация, но можеше да увеличат размера му.

 

Новият SL ще разчита на новата 9G-TRONIC трансмисия. Но двигателите ще са същите. В AMG версиите това означава 630 к.с. от 6,0-литровия V12 битурбо на SL65; 537 к.с. от 5,5-литровия V8 битурбо в SL63.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес