Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

KIA с две награди за дизайн Red Dot

30 март 2015, 18:13 часа • 6842 прочитания

Дизайнерският екип на КIA Motors триумфира за пореден път на годишния конкурс Red Dot, по време на който новите попълнения, електрическият КIA Soul и КIA Sorento бяха отличени с престижната награда за дизайн.

Red Dot е един от най-известните и почитани конкурси за производствен дизайн по света, който тази година чества своя 60-годишен юбилей. Журито, което се състои от популярни международни експерти в областта на дизайна, отличи КIA Soul EV и КIA Sorento с титлите ‘Winner’ и ‘Honourable Mention’.

След първата международно призната награда Red Dot от 2009 г., моделната гама на КИА печели призове всяка поредна година. Наред с редица други награди за дизайн, до момента общо 13 автомобила с марка КIA са отличени от Red Dot.

Това не са първите награди за наскоро лансираните Soul EV и ново поколение Sorento. През 2014 г. и 2015 г. моделите станаха горди притежатели на iF Design.

Една от най-известните и почитани награди за производствен дизайн по света - red dot се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955 г. Тази година са постъпили 4925 заявки от 1994 компании и 56 страни. Международното жури внимателно изследва и тества продуктите, като ги оценяват според критериите иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, екологична съвместимост и високо качество. Наградата red dot получават само моделите с приложени най-високи стандарти за дизайн. Тази година отличията ще бъдат връчени на 29 юни в Aolto Theater в гр. Есен.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес