Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kia обнови всъдеходния си флагман

03 януари 2018, 11:25 часа • 4481 прочитания

Корейският производител Kia стартира европейските продажби на обновения си всъдеходен флагман Sorеnto. Клиентите могат да си поръчат модела от 1 януари, като първите с него ще се сдобият тези във Великобритания, съобщиха от компанията.

Цените на Острова стартират от 28 995 паунда, докато във Франция те започват от 41 000 евро. Прави впечатление, че всъдеходът е поскъпнал, тъй като досега базовата му версия се предлагаше за 37 000 евро. Обяснението е, че най-ниското ниво на оборудване на модела вече няма да се предлага.

След обновяването си Sorento ще се предлага в Западна Европа с 5 нива на оборудване, но само с един двигател – 2,2-литров дизел, развиващ мощност от 197 к.с. и 440 Нм въртящ момент. Моторът ще може да се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия или с автоматична трансмисия с 8 предавки.

Базовият вариант на големия кросоувър разполага със 7 места, светодиодни дневни светлини, джанти от лека сплав, заден парктроник и цял набор от системи за безопасност и асистенти на водача. Топ-версията, струваща 41 995 британски паунда, включва адаптивен круиз-контрол, система от камери за кръгово наблюдение, функция Smart Park Assist, аудиосистема Harman Kardon, кожен салон и панорамен покрив.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес