Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво не трябва сами да ремонтирате в колата

30 септември 2024, 13:57 часа • 432 прочитания

Съвременните автомобили имат доста сложни конструкции, така че е по-добре да не ремонтирате много от агрегати сами, категорични са експертите от отдела за механични ремонти Lux на автомобилната група Avilon.

Как да увеличите живота на спирачните дискове на автомобила

Експертите посочват няколко основни „операции“ по автомобила, които неговият собственик не бива да предприема самостоятелно, ако няма необходимите познания и оборудване. На първо място е двигателят на превозното средство, тъй като неговият ремонт не нуждае от специални инструменти, а извършващият ремонт трябва да бъде детайлно запознат с технологията.

Също така собственикът (или шофьорът) не трябва самостоятелно да актуализира софтуера на автомобила, тъй като това се прави с помощта на специални скенери. Също така е необходим и достъп до портала на вносителя на съответната марка.

Още: Как да подготвим автомобила за студените дни?

Специалистите смятат, че не трябва сами да ремонтирате още скоростните кутии, които, подобно на двигателите, стават все по-сложни през последните години и разполагат с високи технологии. Съответно за отстраняване на повредите по тях трябват нужните познания и оборудване.

На последно място в списъка, но не и по важност, са набиращите все по-голяма популярност електрически превозни средства. Освен, че те също разчитат на нови и сравнително непознати технологии, при тях е необходимо специално разрешение за работа с високоволтови елементи.

Защо в колата може да мирише на бензин

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес