Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Jaguar готви XJR за конкурент на Mercedes S-Class

04 август 2016, 13:10 часа • 2562 прочитания

Компанията Jaguar работи върху ново поколение на седана XJR, който ще може след излизането си на пазара успешно да се пребори за клиенти с Mercedes-Benz S-Class и с BMW 7-Series. Автомобилът ще поскъпне, като версията с най-ниско ниво на оборудване ще се предлага за 115 000 долара. В момента цените му стартират от 107 000 долара.

Седанът ще бъде изграден на нова платформа, която благодарение на използването на алуминий ще му позволи да бъде доста по-лек на тегло. Автомобилът ще получи уникален за серията дизайн, изпълнен в спортен стил, но допълнен с класически елементи като голяма решетка на радиатора, релефен капак и светодиодни фарове.

Салонът на новият Jaguar XJR ще бъде с кожа, която ще се предлага вцели 6 цвята. При доплащане на 500 долара клиентът ще получи допълнителни хромирани елементи в интерира, които също ще бъдат в стила на класическите елементи на марката.

Автомобилът ще бъде оборудват с нов хибриден силов агрегат с обща мощност 154 к.с. В неговата основа роля ще играе 1,3-литров бензинов двигател, като той ще бъде комбиниран с електромотор и 6-степенна механична скоростна кутия. Като опция ще се предлага и 7-степенна автоматична трансмисия.
На по-късен етап ще се появи и версия с 2,0-литров бензинов турбомотор от семейството Imngenium.

Ще се предлагат и модификации с V6 двигатели, за които все още няма информация. Топ-вариантът на Jaguar XJR ще стартира от 144 000 долара, като на външен вид той ще се отличава значително от базовата модификация.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес