Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Jaguar F-Type дебютира у нас... на британска земя

30 май 2013, 22:20 часа • 16458 прочитания

Тази вечер, една от перли в автомобилната промишленост на Нейно Вилечество, блесна в пълния си блясък и у нас. Премиерата на Jaguar F-Type обаче се състоя на британска земя, в резиденцията на Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България.

Дебютът на убийствения роудстър бе съпроводен и с типично британско време, но Димо Николов, един от управителите на „Мото Пфое“, си пожела продажбите на F-Type да тръгнат като по вода. А всички предпоставки са налични. На много добър български посланик Алън пожела пазарен успех на модела, изтъквайки, че през миналата година производството и продажбите на Острова са отбелязали ръст, независимо от кризата.

Широката публика ще може да види отблизо новия F-Type на стартиращия на 15 юни автомобилен салон в София.

Първите две версии са оборудвани с новия 3-литров V6 агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиента. F-TYPE V8 S разполага с двигател с мощност от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,2 секундни. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч. Двигателите се куплират с нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

Цената на новия Jaguar F-TYPE в България стартира от 146 400 лв. с ДДС за стандартната версия с двигател V6 Supercharged. Моделът е наличен в още две версии F-TYPE S и F-TYPE V8 S, които се предлагат на цени от 168 500 и 197 400 лв. с ДДС.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес