Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Italdesign показа Parcour Coupe и Roadster

05 март 2013, 09:25 часа • 15823 прочитания

Джорджето Джуджаро, който преди години беше в София с две от своите бижута, сега отново влезе ударно под светлините на прожекторите. Italdesign бе сред първите дизайнерски студия днес, чиято пресконференция привлече погледите на журналистите в зала „Палекспо“, Женева. И нямаше как да е иначе, след като Italdesign представи два автомобила – Italdesign Giugiaro Parcour Coupe и Roadster.

От 2010 г. италианското дизайнерско ателие е сигурно за бъдещето си, след като влезе под топлата шапка на VW Group. И двата автомобила на Джерджето предлагат дизайнерска смес от спортен автомобил и кросоувър, а подправката е Lamborghini. Купето и роудстърът предлагат място за двама и са дълги 4530 мм, шорико са 2070 мм, височината е 1335 мм, а масата е 1550 кг.

Задвижването се осигурява от познатия V10 5,2 двигател на Gallardo и неговите 550 к.с., който е монтиран зад пътническото купе. Агрегатът е куплиран с 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, препращайки кончетата към гигантските 22-цолови колела.

Giugiaro Parcour Coupe и Roadster са способни на спринт до 100 км/ч за 3,6 секунди, докато максималната им скорост е 320 км/ч.

 

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес