Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford се насочва към спортните кросоувъри

27 март 2017, 09:36 часа • 1744 прочитания

Модата на предлагане на спортни версии на стандартните кросоувъри и SUV-модели не подмина и компанията Ford. Нейните инженери работят усилено по направана на подобни автомобили, които ще получат добавка RS към имената си, съобщи директорът на подразделението Ford Performance – Дейв Перчиак, цитирн от изданието CarDealer.

„Нашите клиенти обичат високата производителност на автомобилите и това няма как да подмине всъдеходните модели. Напълно естествено, спортни версии на кросоувърите ни ще се отличават от тези на стандартните модели като Focus или Fiesta”, коментира Перчиак.

Топ-мениджърът допълни, че в случая не става дума само за изменения в дизайна, а за добавяне на мощост. Първият автомобил от новата гама ще бъде кросоувърът Kuga. След обновяването си моделът ще получи 1,5-литров бензинов турбо двигател EcoBoost в два варианта на мощност – 150 и 182 к.с. За клиентите извън Европа ще се предлага и 2,5-литров атмосферен мотор със 150 к.с. И за двата двигателя е предвидена 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Във Ford са подготовили за Kuga допълнителен спортен пакет ST-Line. Той включва спортно окачване, различни брони, допълнителен спойлер, релефни престилки, както и 18-и и 19-цолови джанти. В салона са поставени спортни седалки и нов лост за скоростна кутия.

В края на февруари Ford представи третото поколение на спортния си хечбек Fiesta ST, който получи 1,5-литров турбомотор EcoBoost. При този модели 3-цилиндровият двигател развива 197 к.с. и 290 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес