Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford Mustang се върна във времето

10 август 2022, 18:17 часа • 5253 прочитания

В последно време се появяват все повече рестомод-автомобили. Това са популярни модели, които получават външен вид на коли от миналото, като почти всички нови проекти са оборудвани с електрическо задвижване. За щастие на феновете на мощните бензинови двигатели, този не е сред тях.

Това е Ford Mustang Cabriolet от 1964 г., който вече няма много общо технически с оригиналния модел. Наистина само джантите са оригинални, всичко останало е прегледано, модифицирано и коригирано. Шасито, например е с нови размери, който са увеличени с 2,54 см както на дължина, така и на широчина. Предната решетка също е модифицирана и разширена, за да позволи на двигателя да диша по-добре.

Самият мотор е V8, като не е този на Mustang от 60-те години на миналия век, а по-модерен V8 Coyote с работен обем 5,0 литра, чийто спецификации не се разкриват. Всичко, което знаем е, че мощността се предава към задните колела чрез 10-степенна автоматична трансмисия - същата, която оборудва настоящото поколение на Mustang.

В салона също всичко е променено, като интериорът е едновременно винтидж и минималистичен. Няма информационно-развлекателна система, цифров приборен или спортни седалки - всичко е като Mustang от 1964 г., с изключение на няколко детайла.

Цената на този рестомод на Ford Mustang се пази в тайна, но като се имат предвид всички необходими части и повече от 4200 часа работа, тя ще бъде повече от сериозна.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес