Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford Mustang от неизлезлия все още „Бързи и яростни“ се продава на търг

29 август 2020, 09:27 часа • 9921 прочитания

В eBay.com се появи обява за продажбата Ford Mustang Mach 1 от 1971 година, който е „реставриран до състояние на нов автомобил“. Продавачът твърди, че тази кола е участвала в снимките на филма „Хобс и Шоу“, както и в деветата част от поредицата „Бързи и яростни“. Тя трябваше да излезе през това лято по кината, но заради пандемията от коронавирус премиерата беше отложена.

Текущата ставка към момента е 75 000 щатски долара, но сумата вероятно ще се увеличи, тъй като наддаването приключи в неделя. Машината има пробег от 2500 км, като за нейното възстановяване са използвани само оригинални части. Колата се предлага със заводски пакет Drag Pack, а задвижването става с V8 двигател Cobra Jet. Неговият обем е 7,0 литра, а мощността достига 335 конски сили.

Каросерията на автомобила също е впечатляваща, тъй като се среща доста рядко. Тя е покрита със златист цвят Light Pewter с черни акценти, а салонът е обшит с натурална кожа в червено и кафяво.

Що се касае до участието на този Ford Mustang Mach 1 в двете споменати холивудски продукции, в обявата е уточнено, че колата е имала епизодична роля, като не е участвала в преследвания или каскади.

През миналата година на аукцион в Рияд беше изложен Dodge Charger с мощност над 2000 конски сили, който участва в седмата част на „Бързи и яростни“. С този автомобил героят на Вин Дизел – Доминик Торето, се придвижваше във финалната сцена на филма.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес