Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Fiat 500X иска част от пая при мини кросоувърите

17 септември 2014, 12:45 часа • 30242 прочитания

Както вече свикнахме да се случва, плануваните премиери за някое от големите автомобилни изложение по света биват изпреварвани от подобни „изтекли“ снимки. Такъв е и този случай, след като италианското Quattroruote публикува тази снимка на 500X. Официално моделът ще бъде представен на изложението в Париж, стартиращо на 3 октомври.

Иначе твърденията на големите британски и германски медии са, че още при представянето на 500L в Торино през 2012 г. им е бил представен и дизайна на 500Х. Загатка остава какво са чакали цели 2 години, за да го пуснат в производство. Вероятно отрегулиране на сделката и всички други подробности с Chrysler.

Fiat 500X използва една и съща платформа с Jeep Renegade (тест на който ви представихме тази седмица), първата съвместна разработка между двата концерна. Със сигурност ще бъдат споделени и другите механични компоненти – 4-цилиндровди MultiAir и MultiJet II двигатели, 6-степенна механична кутия, автоматик с двоен съединител и 9-степенен автоматик. Със сигурност ще има и версия с 4х4 задвижване, където ще се почерпи от опита на Jeep.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес