Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

DS ще шашнат публиката в Женева с концепта E-TENSE

26 февруари 2016, 18:30 часа • 5626 прочитания

С този спортен електрически концепт DS отбелязва една година като самостоятелен бранд.

След като заявиха претенциите си преди години с Divine DS concept, сега френската марка отново залага на изумителните форми, които е придала на своята визия за бъдещето на електрически автомобили. Моделът е дълъг 4,12 м, широк е цели 2,08 м и е висок само 1,29 м, което му придава изключително драматичен профил.

 

Футуристичното излъчване на модела се допълва от също толкова иновативно задвижване. Електромобилът предлага мощност от 402 к.с. (300 kW) и моментален въртящ момент от 516 Нм. Това позволява на DS E-TENSE да се ускори до 100 км/ч за само 4,5 секунди и да постигне максимална скорост от 250 км/ч. Литиево-йонният пакет батерии може да съхрани енергия, достатъчна за изминаване на 360 км в града или 310 км в комбиниран цикъл на шофиране. Автомобилът тежи 1800 кг. Това тегло се дължи на батерията, иначе монококът е изработен от карбон.

 

Снимки на интериора все още няма, но DS казва, че са били нужни 800 часа за проектиране, тестване и конструиране на кабината. Воланът е във форма на лале, а по таблото има стоманени декорации. Дисплеят на централната конзола е с размер 10 инча, а за аудио изживяването се грижат девет високоговорителя с мощност 640 вата.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес