Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

DS Automobiles ще представи 4 изцяло нови модела

05 юли 2016, 16:22 часа • 1802 прочитания

Компанията DS Automobiles, която е част от алианса PSA Group, ще представи 4 нови модела, първият от които ще бъде изцяло нов хибриден кросовър. Това обяви директорът по продажби и маркетинг на марката Арно Рибо, цитиран от Automobille.

По думите на топ-мениджъра втората вълна нови продукти DS ще се насочат към най-важните класове на пазара на луксозни автомобили. Това са всъдеходи и седани от сегментите B, C и D. Първият от тях ще бъде именно кросовър, който ще се появи на пазара през 2018 г. А задвижването му ще бъде поверено на комбинация от бензинов двигател и електромотор.

Детайли за хибридните системи, които ще използва DS, бяха обявени по-рано тази година. Всички агрегати, които ще използват хибридите от PSA Group, ще бъдат изградени на платформа на EMP2. Те ще получат двигател с вътрешно горене, развиващ между 150 и 200 к.с., два 80-киловатови електромотор, 8-степенна автоматична скоростна кутия и батерии с емкост 13 кВт/ч. Само на електричество автомобилите ще изминават около 60 км.

Всеки нов модел на DS ще получи и спортна версия Performance, с която до момента разполагат единствено хечбекът и кабриолетът DS 3. В перспектива марката планира да преложи и спортен автомобил, който да бъде конкурент на електрическото BMW i8. В неговата основа ще бъде купе E-Tense, показано в Женева тази година.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес