Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Dacia сложи автомат с 2 съединителя на Duster

30 септември 2016, 12:05 часа • 6139 прочитания

Компанията Dacia използва автосалона в Париж, за да покаже обновения си кросовър Duster. За първи път в историята на модела той е получил автоматична скоростна кутия - 6-степенна EDC-трансмисия с 2 съединителя. Тя се съчетава с 1,5-литров турбодизелов мотор с мощност 110 к.с., като от румънския производител твърдят, че тази версия харчи средно 4,6 л/100 км.

На външен вид обновеният Duster на практика не се отличава от своя предшественик, като промените са засегнали само предната оптика. Има и изменения в оборудването на кросовъра, което е доста по-богато от досега. В интериора са включени нови цветове, по-качествени и съответно по-скъпи материали, както и 16-цолови джанти. Топ-версиите на модела са снабдени с камера за заден ход.

В Париж румънците показаха обновените версии на още 3 свои модела - хечбека Sandero и Sandero Stepway, както и комбито Logan MCV. Голямата новост при тях е 3-цилиндров турбо-мотор. Той развива мощност от 90 к.с., като ще може да се съчетава с 6-степенна роботизирана скоростна кутия. За стандартното Sandero и за Logan е достъпен и 1,0-литров двигател със 75 к.с., като той се комбинира само с 5-степенна механична трансмисия.

Обновените Dacia Sandero, Sandero Stepway и Logan MCV са получили също така модернизирани главни фарове със светодиодни дневни светлини, променени предна и задна брони, различна решетка на радиатора, както и нови задни светлини. Европейските продажби на трите модела стартират до края на годината.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес