Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Citroen C1 вади много симпатична визия

26 февруари 2014, 10:12 часа • 39765 прочитания

В Женева Citroen ще представи наследника на С1, реализиран от 2005 г. до момента в тираж от 760 000 бройки. Новият Citroen C1 се предлага в познатите 3 и 5-врати модификации, но любопитната е новата версия oтваряем покрив, носеща името Airscape.

Предната част се откроява със светлините от две части и обли елементи. Дневните LED светлини, разположени вертикално, засилват персонализацията му. Динамичността на задната част се постига от стъкления заден капак и квадратни светлини, които създават и 3D ефект.

 

Новият модел се предлага в 8 цвята, както и двутонови варианти като опция. Версията Аirscape също е в два тона. Мекият покрив, контрастиращ на купето може да се поръча в червен, черен или сив цвят. Отваряемият мек покрив е със завидни размери (800 мм x 760 мм) и е изключително лесен за управление.

 

Citroen C1 е сред най-компактните модели на пазара(3,46 м дължина, 1,62 м ширина, 1,45м височина). Те му помагат лесно маневриране в града (радиус на завой от само 4,80 м).

 

С тегло 840 кг, гуми с ниско съпротивление при търкаляне и ефективни бензинови двигатели от ново поколение, консумацията му е намалена значително. Моделът се предлага с два бензинови двигателя от последно поколение. Двигателят e-VTi 68 Airdream е с 5-степенна скоростна кутия. Същият двигател се предлага и със скоростна кутия ETG (Efficient Tronic Gearbox). Тази 5-степенна скоростна кутия притежава функция „пълзене” (бавно придвижване при задръстване например), оптимизирано разположение на педалите и възможност за плавно разпределяне на мощността за по-плавно потегляне.

Другият двигател е VTi 82. Този 3-цилиндров, 1,2-литров с 82 к.с. използва иновативни технологии и е с разход на гориво 4,3 л/100 км и 99 г/км CO2.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес