Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Chevrolet Camaro ZL1 стана убийствено мощен

28 ноември 2016, 12:30 часа • 6703 прочитания

Ателието за тунинг от Кънектикът – Callaway Cars, анонсира програма за обновяване на модела Chevy Camaro ZL1. След получените доработки купето ще бъде по-силно от най-мощния масъл-кар, предлаган на територията на САЩ - Dodge Challenger SRT Hellcat.

Към момента Dodge Challenger SRT Hellcat с 6,2-литров V8 двигател развива мощност от 707 к.с. и неговите конкуренти непрекъснато се опитват да постигнат подобни показатели. Твърди се, че във Ford предвиждат новият Shelby GT500 да бъде дори по-мощен, докато обновеното Camaro ZL1 с 10-степенна автоматична скоростна кутия бе "спряно" от създателите си на 650 к.с.

В Callaway Cars обаче не се притесняват и са готови със своята доработка на този вариант на купето. Благодарение на по-производителния компресор 6,2-литровият V8 мотор вече развива мощност 740 к.с. А цената на пакета, предлаган от ателието, е 17 995 долара.

Това обаче съвсем не е пределът на този автомобил, тъй като експертите от друга компания за тунинг - Hennessey Performance, са готови да предложат вариант с около 1000 к.с. Той вероятно ще се появи догодина.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес