Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цената на Jaguar F-TYPE стартира от 146 600 лв.

24 май 2013, 13:21 часа • 16770 прочитания

На 30-ти май новият Jaguar F-TYPE официално ще бъде представен у нас на Британска територия в резиденцията на Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България. Моделът ще се предлага у нас с уникален пакет от 5 г. гаранция и Premium service с включена Door-to-door услуга.

В основата на F-TYPE е залегнал най-добрият и най-лекият алуминий, наличен в света. От него е изградена една изключителна архитектурна конструкция. Теглото на автомобила е забележително равномерно разпределено, което допринася за блестящите динамични характеристики на модела.

Всеки един Jaguar F-TYPE се предлага с мощен бензинов supercharged двигател и stop/start технология за максимална ефективност и икономичност на изразходваното гориво. Първите две версии са оборудвани с новия 3-литров V6 агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиента. F-TYPE V8 S разполага с двигател с мощност от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,2 секундни. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч, като въглеродните емисии, които се отделят в природата, са 259 г/км. Специалната изпусквателна система, стандартна за версиите S и V8 S, засилва вълнуващият изглед на автомобила, като придава различен гърлев звук на агрегатите. Двигателите се куплират с нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

Цената на новия Jaguar F-TYPE в България стартира от 146 400 лв. с ДДС за стандартната версия с двигател V6 Supercharged. Моделът е наличен в още две версии F-TYPE S и F-TYPE V8 S, които се предлагат на цени от 168 500 и 197 400 лв. с ДДС.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес