Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Carlsson SLK 340 Judd е готов за Надпреварата към облаците

07 март 2013, 10:46 часа • 26577 прочитания

Стане ли въпрос за тунинг и шлифоване на „звездата“ - Carlsson е едно от най-добрите места, където човек може да закара своя Mercedes.



Carlsson не е чуждо име и в автомобилните спортове, но представеният в Женева SLK 340 Judd е съвсем нова порода. За съжаление не е предназначена за пистата. Но за щастие ще я видим в друго, не по-малко любопитно състезание – изкачването на връх Пайкс Пийк.

Преди да стигне до кулминацията в състезателната си програма, SLK 340 ще се пусне в няколко други планински изкачвания в категория Е1, а след това ще отиде в Колорадо, за да премери сили с най-добрите там – електричките на Suzuki и Hyundai, зад чийто волани съответно ще са Нобухиро „Чудовището“ Таджима и Рис Милън.

Творението на Carlsson не разчита на електрическата тяга, а на добре познатите ни двигатели с вътрешно горене. В случая става въпрос за 3,5-литров V8, от който инженерите са извадили 610 „коня“ и 431 Нм. Ще кажете “само“, и вероятно ще имате право. Но в допълнение с факта, че накиченото с всевъзможни крилца и огромен заден спойлер, под който е монтирано нещо подобно на огромна скара (двоен дифузьор), тежи само 780 кг – тогава тази комбинация изглежда като печеливша формула. Освен това немските тунери са оформили своята машина след интензивни тестове във въздушен тунел, а това е достоверно оправдание за многобройните аеродинамични елементи.

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес