Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Cadillac изненада с уникалното купе Elmiraj

16 август 2013, 23:16 часа • 24688 прочитания

Определението за този автомобил, дадено ни от Cadillac, е gran coupe. Карах едно такова на BMW и ясно си спомням, че то е с четири врати, докато тук те са само две. Това обаче едва ли има някакво особено значение, тъй като Elmiraj е грандиозен, черпещ вдъхновение от Eldorado от 1967-а. Т.е. от класика на американското автомобилостроене и духа на която е конструиран и този прототип. Той е огромен на размери, помпозен, разточителен. Все неща, които радват окото. А именно това е целта на този прототип, който няма да види бял свят. Както не видяха бял свят е Sixteen и Ciel, но пък те, както и Elmiraj, дадоха и ще даде много поводи да се говори за Cadillac в близките години.

 

Elmiraj интерпретира традиционните за Cadillac остри форми, макар и малко по-плавен ход на "четката". В предрадиаторната решетка се виждат препратки от предишния толкова помпозен концепт – Ciel, от който Клей Дийн също е черпил вдъхновение. Интериорът е едновременно супер изчистен и супер футуристичен, допълнен от много, ама много дърво и кожа. Все неща, които одобряваме, па макар и само на снимка, тъй като достъпът до Конкурса за елегантност в Бебъл Бийч е доста ограничен.

 

По отношение на механиката от Cadillac се задоволиха да кажат само, че двигателят е 4,5-литров V8 с две турбини, генериращ 500 к.с. и 678 Нм.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес