Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Bugatti Vision Gran Turismo дебютира във Франкфурт

03 септември 2015, 08:12 часа • 16867 прочитания

След няколкото загадъчни снимки, Bugatti показа Vision Gran Turismo, който ще бъде показан на IAA 2015 като „истински шоу автомобил“. Демек от плът, но „кръвта“ ще липсва, тъй като този автомобил никога няма да се появи по пътищата, а ще атакува пистите във виртуалния симулатор Gran Turismo 6. Изтъкваме го за втори път, за да няма заблудени и после да питат „колко струва“, „колко вдига“ и „колко харчи“.

 

Френският производител обяснява, че „дизайнът на виртуалния състезателен автомобил отзнаменува състезателната история на Bugatti и е основан на иновативна моторспортна технология”. От компанията продължават: „проектът е в чест на великата състезателна традиция от 20 и 30-те години на миналия век и победите на марката в 24-часовите състезания в Льо Ман.”

 

Две неща са били най-важни за дизайнерите на Bugatti. Първо, виртуалният автомобил трябва да изглежда „непогрешимо като Bugatti” и, второ, всяка част на колата трябва да е с реална функция. Разработен съвместно с Polyphony Digital Inc., създател на франчайза Gran Turismo, виртуалният състезателен автомобил е базиран на „иновативна моторспортна технология и прецизни аеродинамични анализи.”

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес