Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW с 3 новини за салона в Париж

13 септември 2016, 13:00 часа • 1664 прочитания

Компанията BMW разкри какви ще бъдат част от нейните основни експонати на стартиращото в края на автосалона в Париж, който ще се проведе от 1 до 16 октомври.

Посетителите на изложението във френската столица ще имат възможност да видят нова серия на хечбека 3-Series Gran Turismo. Автомобилът е получил редица изменения в екстериора и интериора, нов интерфейс на навигационната система Professional, както и подобрена свързаност със смартфони.

В гамата двигатели ще влязат 3 бензинови и 5 дизелови мотора. Бензиновите агрегати, както и 4-цилиндровият дизел за версията BMW 325d ще дебютират при модела.

Баварският производител ще покаже и последната версия на компактния градски модел i3, който е оборудван с  по-мощни батерии. Те вече разполагат с емкост от 33 кВт/ч, което ще позволи на хечбека да изминава около 300 км с едно зареждане.

Предишното поколение на електромобила имаше пробег от 190 км. В BMW са готови да предоставят ъпгрейд на батериите на собствениците на автомобила, както и нова, по-мощна станция за зареждане – Wallbox.

В Париж ще дебютират още електрическият скутер на компанията - BMW C evolution, както и ексклузизвна версия на хибридния спортен модел BMW i8 - Protonic Dark Silver Edition (на първата снимка). Баварците ще покажат и нов цифров асистент - сервизът BMW Connected. Той ще предлага оптимизация на маршрутите за придвижване, както и връзка на шофьора с неговите електронни устройства.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес