Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW M2 ще излезе в още по-мощна модификация

13 юли 2016, 13:27 часа • 859 прочитания

Германският производител BMW е решил да зарадва своите фенове с по-голяма, по-лека и по-мощна модификация на представеното по-рано тази година M2 Coupe. Очаква се тя да получи името GTS или CSL – нещо, за което се говореше от доста време, а сега се потвърждава от изданието Auto Motor und Sport.

Автомобилът отново ще бъде разработен от подразделението BMW M GmbH, като ще получи 6-цилиндровия турбо-мотор N55 от стандартното M2. Той развива мощност от 370 к.с., но за новата модификация тя ще бъде увеличена до над 400 к.с. Машината ще бъде оборудвана с олекотена каросерия от въглеродни нишки, а задните седалки ще бъдат премахнати с цел намаляване на теглото.

Промени очакват и шасито на автомобила, който ще получи регулируемо окачване. Заради по-малкото тегло и по-високата мощност ще бъде основно променена и спирачната система. Предвижда се дизайнерите на BMW да поработят и върху аеродинамиката, но там новостите ще бъдат минимални, като сред тях ще бъде включването на антикрило на багажника.

По-вероятно е автомобилът да получи обозначението GTS, но и възможността за CLS не е за пренебрегване. Така се казваше един от легендарните пистови модели на производителя – BMW E9. Същата добавка получи специана модификация на M3 E46. Новата машина ще бъде произведена в малък тираж, като според информациите поръчки за нея вече се събират.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес