Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АвтоВАЗ с нов гаф – остави китайска емблема на новата Lada

22 юни 2023, 14:58 часа • 8429 прочитания

Само преди няколко дни АвтоВАЗ допусна сериозен гаф, след като представи един от новите си модели – Aura, но той не успя да запали. Това стана по време на Международен икономически форум в Санкт Петербург, където автомобилът беше показан за първи път пред отбрана публика.

Сега се оказва, че руският производител е допуснал нов издънка, а този път „жертва“ е друг нов модел - Lada X-Cross 5. Той също беше представен на изложението в Санкт Петербург, като беше обявено, че е резултат от сътрудничеството между китайската и местната, тоест руската автомобилни индустрия.



То обаче трябва да е било доста тясно, тъй като първите бройки от модели, които пристигнаха в търговските центрове на АвтоВАЗ носят емблеми на китайската марка Bestune. Тя ясно се вижда на волана на доставените вече автомобили. И така на всички става ясно, че руското участие в направата на Lada X-Cross 5 всъщност е нулево.

Продажбите на модела, който представлява пълно копие на китайския FAW Bestune T77, ще стартират през есента на тази година. Купувачите ще могат да избират между две нива на оборудване - Enjoy и Techno. При втория вариант автомобилите разполагат с цифрово арматурно табло, адаптивен круиз-контрол, системи за аварийно спиране и помощ при изкачване.

Предлага се още система за контрол на умората на водача, докато базовият вариант разполага с отопление на задното стъкло, електрическо регулиране на огледалата и предните седалки, както и мултимедийна система на руски език..

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес