Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Автомобил на годината на България“ ще стана ясен на 12 декември

25 ноември 2013, 19:21 часа • 42189 прочитания

Известни се претендентите, които ще се състезават в най-голямото автомобилно събитие в България, конкурсът „Автомобил на 2014 година“. Тази година ще е неговото 17-то поредно издание. Най-добрите в трите категории (лек автомобил, 4х4 и ван) ще бъдат избрани от членове на Прес Авто Клуб (ПАК) България.

Журито на конкурса (в което и Actualno.com има свой представител) ще оценява автомобилите по няколко групи критерии, всеки от които има различна точкова стойтоност: дизайн (интериор и екстериор), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамичност, безопасност и цена/предлагане.

На 28 и 29 ноември предстои най-големият сборен тест на годината, който тази година ще бъде базиран в хотел „Дипломат Плаза“ в Луковит. Всички претенденти ще бъдат на разположение на журналистити, които в двата дни ще могат да направят последни сравнителни тестове. На 12 декември, на бляскава церемония в столичния хотел „Шератон“, в присъствието на целия автомобилен елит, представители на финансови институции и медии, ще станат известни и самите призьори. А ето и кои автомобили ще участват в надпреварата:

Категория „Автомобили“

  1. BMW Серия 4
  2. Maserati Ghibli
  3. Mazda3
  4. Mazda6
  5. Opel ADAM
  6. Peugeot 308
  7. Skoda Octavia

Категория „4x4

  1. BMW X5
  2. Fiat New Panda 4x4
  3. Ford Kuga
  4. Opel Mokka
  5. Range Rover Sport
  6. Suzuki SX4 S-Cross

Категория „Ван“

1. Dacia Dokker

2. Citroen C4 Picasso / Grand C4 Picasso

3. Fiat 500

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес