Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анонимни италианци готвят електрическа суперкола с 1341 к.с.

27 септември 2016, 12:34 часа • 1056 прочитания

Базираната в Падуа компания Zaya обеща, че разработваната от нея електрическа суперкола с името Zaya Prometheus S ще бъде на 100% италианска. За целта фирмата е наела водещи италиански дизайнери, инженери и производители на компоненти, които ще помогнат за създаването на електромобил с „невероятни технически характеристики”.

Идеяна на Zaya е да предложи спортен електромобил, който да бъде направен изцяло по желанието на конкретния клиент. Така всички машини ще бъдат уникални и ще се отличават една от друга, като ще бъдат настройвани според исканията на техния бъдещ собственик. Това ще се отнася не само за техническите детайли, но и за интериора и екстериора. Единственото изискване на компанията ще бъде клиентът да може да си позволи подобен автомобил, тъй като той ще бъде много скъп.

Спортната кола ще получи 4 електромотора с обща мощност от 1341 к.с. и максимален въртящ момент от 1600 Нм, който ще се комбинира с коплект литиево-йонни батерии. Какви ще бъдат те, засега не се съобщава, но се очаква с пълни акумулатори автомобилът да може да измине около 500 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема около 2,0 секунди, а максималната скорост на колата ще превишава 350 км/ч.

Повече подробности за автомобила ще бъдат разкрити в края на годината, обявиха от Zaya. Серийното производство на електрическата суперкола ще може да стартира още през втората половина на 2017 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес