Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Allroad Shooting Brake показва визията на бъдещото ТТ

13 януари 2014, 12:55 часа • 53256 прочитания

Audi ще покаже предвестника на ТТ във формата на концептуалния Allroad Shooting Brake. Формите му напомнят за повдигнато комби с 3 врати. Дължината на автомобила е 4200 мм, широчината му е 1850 мм, а височината - 1410 мм. Междуосието е 2510 мм. Купето е изработена от алуминий и карбон, ката така е постигната маса от 1600 кг.

 

Задвижването на Allroad Shooting Brake е поверено за хибридна система, която е изградена от 2,0-литров, 4-цилиндров бензинов турбодвигател с 292 к.с. и 380 Нм, и два електромотора. Те генерират 54 к.с. (270 Нм) и 155 к.с. (270 Нм), като така се стига до сумарна мощност от 408 к.с. и 650 Нм Благодарение на тези параметри автомобилът е способен на ускорение на 100 км/ч за 4,6 секунди, като максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Тези динамични параметри идват на фона на твърдението на Audi, че смесеният разход на концепцията възлиза на само 1,9 л/100 км, вредните емисии СО2 са само 45 г/км.

 

Визията на концепцията, макар и атрактивна, не може да се каже, че е нещо невиждано. Напротив. Преди месеци Audi обяви, че ще смени дизайнерската си философия, но от тези форми не е много ясно как. Ясно е, че от следващото ТТ не бива да очакваме нещо радикално ново в екстериора.

Интериорът е нещо друго. В този интериор няма нищо концептуално. Дори бих го нарекъл предсериен интериор от ново поколение на Audi. Преди дни компанията показа ясно и точно как ще изглежда интериора на новото ТТ на изложението CES 2014 във Вегас. И тук виждаме дигиталното приборно табло, обединило основните уреди на автомобила с инфотейнмънт системата в един блок. Виждаме и контролерите на климатичната система, които занапред ще са разположени върху вентилационните отвори. Виждаме и новите контролери на МMI системата на Audi. Така че тук ще са големите новости, а тази снимка много ясно ни дава да разберем какво да очакваме.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес