Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Алфа Звяр" ще вдига 100 км за 2,7 секунди

10 ноември 2016, 14:00 часа • 2286 прочитания

Американската компания Rezvani разпространи подробности за супероколата си Beast Alpha (Алфа Звяр), като и нейни изображения. Дебютът на модела пред публика ще се състои по време на стартиращото на 16 ноември ноември международно автомобилно изложение в Лос Анжелис.

Спортана кола е със средно разположение на 2,4-литровия си двигател Honda с 4 цилиндъра, който е оборудван с механичен компресор. Мощността на агрегата ще превиши 500 к.с., като това ще позволи на Beast Alpha да ускорява от 0 до 100 кч/ч за 2,7 секунди. Моторът се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия или с автоматична трансмисия, при която предавките могат да се сменят ръчно с лостчета, поставени на волана. Теглото на автомобила е 885 кг.

Компанията Rezvani вече предлага един автомобил - спийдстъра Beast. Той е построен на шасито Ariel Atom 3, разполага с карбонова каросерия и тежи само 748 кг. Според представител на фирмата новият Beast Alpha ще предлага далеч по-висок комфорт от спийстъра, като ще получи свалящ се покрив, вдигащи се врати, а също така и климатик, въздушни възглавници, електрически стъкла и противопожарна система.

Цената на новия модел на Rezvani засега не се съобщава, но на официалната страница на фирмата вече се приемат поръчки за колата, като клиентът трябва да внесе депозит от 5000 долара. Спийдстърът Beast се предлага за 215 000 долара.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес