Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1/3 от собствениците на модел на Tesla са готови да преминат към бензинови автомобили

20 септември 2023, 12:05 часа • 6762 прочитания

Tesla спечели много лоялни клиенти, но не всички от тях са готови да купят електрическа кола, когато дойде време да сменят сегашното си превозно средство.

Първите купувачи на пикапи Tesla ще чакат 4 години (но това не е сигурно)

Проучване на S&P Global Mobility показва, че около 70,5% от собствениците на Model Y са готови да купят отново задвижвана на ток кола, докато всички останали гледат към задвижвани с гориво SUV или пикапи. Самият производител се надява да компенсира това, когато пикапът Cybertruck влезе в масова продажба.

Като цяло собствениците на Tesla са много лоялни към марката. Например 59,9% от тези, които карат голям лифтбек Model S, са го заменили със същия модел. При по-компактния седан Model 3 този показател е още по-висок – 72,8%. През изминалата година 40,3% от собствениците на Model 3 са избрали Model Y, а други 26,1% са закупили новата „тройка“.

Още: Какво се случва с пазара на електрически автомобили?

В своя сегмент Tesla Model Y е с най-висок рейтинг на лоялност – 37,3%. На второ място е Ford Mustang Mach-E с половин резултат (18,5%).

Модел Y също е избран от 18,6% от собствениците на Model S, докато друг 21,7% от тези, които са имали Model S отново са спрели на него. Предпочитание на големия всъдеход Model X са дали 11,7%; докато 7,9% от тези, които преди това са карали флагмана на марката, преминават към Model 3.

В същото време Tesla Model S също се заменя от Lucid Air, Rivian R1T и R1S, както и от Mercedes-Benz EQS. Това са много по-модерни модели, но малко хора преминават към тях.

Изследване: Пробегът на колите на Tesla е два пъти по-малък в студа

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес