Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече и в Европа: Австрийски гигант в недвижимите имоти фалира

29 ноември 2023, 16:16 часа • 4465 прочитания

Гигантът в сектора на недвижимите имоти Signa обяви фалит, след като опитите да си осигури финансиране пропаднаха, предаде Ройтерс. Така австрийската компания става най-голямата жертва досега на краха на пазара на недвижими имоти в Европа.

Холдинговата компания, владееща Signa в Австрия, обяви, че ще подаде иск до съд във Виена за защита от фалит и ще започне реорганизация на групата.

Контролираната от австрийския магнат Рене Бенко група е собственик на "Крайслер билдинг" в Ню Йорк, както и на много големи проекти и универсални магазини в Германия, Австрия и Швейцария, сред които KDW и Galeria.

Още: Европейски гигант в недвижимите имоти е пред фалит

Австрийският канцлер Карл Нехамер побърза да омаловажи важността на случващото се и посочи, че е важно инвестиралите в  Signa и най-вече банките да останат стабилни.

Притеснения за имотния пазар 

Анализатори на Raiffeisen Bank обаче, един от най-големите кредитори на Signa, предупредиха по-рано тази седмица, че проблемите на компанията могат да повлекат след себе си сериозен спад на имотния пазар.

Притесненията за сектора в световен мащаб, все повече се засилват, след фалита и на голяма китайска компания в областта на недвижимите имоти миналата седмица.

Още: Започна се: Китайски гигант в недвижимите имоти фалира с дългове от 64 млрд. долара

 

 

 

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес