Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Uber стъпва в бизнеса с марихуана в Канада

22 ноември 2021, 14:40 часа • 1653 прочитания

Звеното за доставки на Uber ще си партнира с търговеца на канабис Tokyo Smoke, което ще позволи на потребителите да правят онлайн поръчки на марихуана чрез платформата Uber Eats в Онтарио, Канада. Това ще бъде първият пример в историята на компанията за споделено пътуване за навлизане в този сравнително нов бизнес, предава Reuters.

Uber, която вече доставя алкохолни напитки чрез звеното си Eats, наблюдава пазара на легала марихуана от известно време.

През април тази година, изпълнителният директор на компанията Дара Хосровшахи посочи, че Uber определено обмисля възможността да доставя канабис в САЩ, веднъж когато нормативната рамка по тези въпроси бъде ясна.

Търговията с марихуана за развлекателни цели е законна в Канада, след като страната стана първата държава от Г-7, която легализира канабиса през 2018 година. Въпреки това, близо 3 години след легализацията, все още около 40% от продажбите на марихуана в Канада стават на черния пазар.

Партньорството с Tokyo Smoke ще помогне на канадците да поръчват канабис легално и сигурно, посочват от Uber. Потребителите на Uber Eats ще могат да поръчват продукти на Tokyo Smoke чрез интернет, след което да ги взимат от най-близкия търговски обект на компанията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес