Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин се опитва да спечели като за последно от чуждестранните инвеститори

30 декември 2022, 20:43 часа • 5776 прочитания

Чуждестранни инвеститори от "неприятелски" страни, които продават акции в руски активи, трябва да го направят на половин или по-ниска цена, като руският бюджет потенциално може да получи 10 процента от всяка трансакция. Това съобщи финансовото министерство на Русия, предаде БТА.

Кой по-точно попада под удара - "чуждестранни лица, свързани с чуждестранни страни, извършили неприятелски действия срещу руски юридически и физически лица". Трансакциите по продажба на активи може да се нуждаят от независима оценка за стойността на активите с установени ключови показатели за постигнати резултати за новите акционери.

"Неприятелски" са държавите, които са наложили санкции срещу Русия в отговор на подпалената от руския диктатор Владимир Путин война в Украйна. Не е ясно обаче по какъв ред руското правителство ще изпълнява това намерение.

С указ, подписан от руския президент Владимир Путин на 5 август, бе забранено на инвеститори от неприятелски страни да продават акции в най-значимите и прехвърляеми инвестиции – ключови енергийни проекти и банки - освен ако самият Путин не ги изключи от забраната.

Инфлация, лихви, сделки: Какво стана на икономическия фронт през 2022 година?

 

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес