Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британският премиер обеща да намали данъците

04 октомври 2023, 17:05 часа • 1081 прочитания

Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак обеща днес, че неговото правителство ще намали данъците, след като инфлацията в страната бъде овладяна, предаде Ройтерс.

"Зная, че искате да намалим данъците. Аз също го искам и ние ще го направим. Но най-доброто данъчно облекчение за хората в момента ще бъде, ако инфлацията бъде намалена наполовина и разходите за живот станат по-поносими". Това заяви Сунак в реч пред делегатите на годишния конгрес на управляващата британска Консервативна партия, който се провежда в Манчестър.

Премиерът на Великобритания обяви пред форума, че няма да бъде изградена северната част от маршрута на новата високоскоростна железопътна линия, известна като "Хай спийд 2" (HS2). Тя няма да достига от Лондон до Манчестър на север, както е планирано по-рано, а ще спре във втория по големина град в Обединеното кралство Бирмингам.

Още: Инфлацията във Великобритания падна до 6,8%

Сунак каза, че спестените 36 милиарда британски лири (43,74 милиарда долара) ще бъдат инвестирани в изграждането на "алтернативни транспортни мрежи".

Британският премиер: Планът ми за икономиката – работи

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес